torsdag 12. mars 2009

Bruk av digitale medier og utstyr.

Bruk av digitale medier og utstyrer i barnehage blir mer og mer snakk om, ska man bruke det eller ikke. Er det bra? eller er det dårlig?

Jeg tror mange barnehager spørs seg selv om det samme. Det er ikke like lett og bestemme seg om det er bra eller ikke. Tingen er vel at det har sine gode sider og dårlige sider.

Ved å bruke digitalt utstyr i barnehagen kan barn lære seg matte, norsk og andre fag ved hjelp av spill som er laget for den spesielle aldersgruppen og oppgaver så barn blir flinke til å tenke logiske tanker selv. Ved å lære barn hvordan de skal bruke kamera i barnehage kan barna feks. lage sitt eget galleri hvor de har tatt bilder. Bildene blir nok veldig anderledes når et barn tar det enn når en voksen tar det. Barn ser ting fra andre vinkler og fokusere på andre ting enn det voksne gjør.
Det gjør slik at barna får vise hva de er gode til og de får mye tillit av de voksne.
Det som er dumt med digitale utstyr er at barn blir fort oppslukt i PC spill og blir fort mindre sosiale med andre barn, de stenger seg fort ute fra andre og blir negativ hvis andre barn vil prøve eller prøver og involverer seg når barnet spiller. De blir knyttet eller avhengige på en merkelig måte. Du merker kanskje at hvis du selv sitter ved PC at du fort blir egen hvis andre bare skal sjekke noe eller låne den fort. Det er skummelt og se hvor avhengighets skapenede det er.
Det er derfor viktig til og med for eldre, at du ikke bruker for mye tid ved PC og klarer og koble deg vekk fra den. Hvis man har et "sunt" eller normalt forhold til PC tror jeg det er mye bra med å bruke det.
Det er en godt hjelpemiddel som kan være nyttig i flere sammenhenger !
Hadde vi ikke hatt det hadde vi ikke hatt BLOGG !

1 kommentar:

Anne Marit sa...

Du ser nyansert på dette med digitale verktøy og det er bra. For det er helt klart fordeler og ulemper ved dette. Men det er en helt naturlig del av barns hverdag og det forventes at man skal beherske dette i skolen. Derfor er det nok bra at barnehagen kan tilby slike verktøy. Det gjør at alle barn får mulighet til å lære seg fornuftig bruk.
Morsomt det du skriver om at når barn tar bilder, tar de annerledes bilder enn voksne. Disse bildene kan være fine som utgangspunkt for samatler med barna.