onsdag 19. november 2008

Aktivitet i praksis

I Uke 46, 11 november utførte jeg en aktivitet på barnehagen vi hadde fått i oppgave på skolen.
Jeg valgt aldersgruppen 4 og 5 åringer fordi de har litt tålmodighet og skjønner aktiviteten jeg har valgt. Jeg hadde en voksen tilstede så hun kunne hjelpe barna hvis de trengte litt hjelp.
Aktiviteten gikk ut på:
Barna skulle velge en årstid de ville tegne og hvilke farger de syntes minnet dem om den årstiden de valgte. De skulle da få velge 3 farger som minnet dem om den årstiden de valgte. De skulle male 3 bilder med de samme 3 fargene de valgte.
Barna var veldig flinke til å velge farger å knytte dem til årstiden sin.


Barna synes det var veldig spennende å male og synes det var gøy og bruke samme fargene selv og de så at bildene ble veldig forskjellige selv om de brukte de samme fargene på hvert bilde.
Etter de hadde malt fikk de lov til å la maleriene sine tørk.

Når alle maleriene var tørket tok jeg med 2 og 2 for å ikke gjøre det med så mange samtidig. Jeg lagde små rammer og de fikk velge hvor de skulle plasseres på bilde og hvilken del de synes passet best i rammen. til slutt hadde de 3 fine små malerier i rammer.

Jeg synes aktiviteten gikk veldig bra og ble veldig positivt overasket over hvor flinke barna var. De var veldig fantasifulle og var veldig kreative. Det var gøy og se hvordan de utrykte seg og hvordan de brukte fargene og penselene. Maleriene ble veldig forskjellig å det var gøy å se hvor stor forskjell dte ble.
Det jeg kunne gjort anderledes er at jeg kunne gjort den litt kortere og brukt enda lenger tid på å forklare hvordan den skulle gjøres.
Det lederen sa var at jeg hadde en veldig tolmodig gjeng og at jeg bør tenke på at jeg kanskje ikke kunne gjort det så lenge hvis det var noen andre barn jeg hadde valgt. Men hun synes det var en kreativ aktivitet og synes det gikk veldig bra.

3 kommentarer:

Marthe sa...

Bra! synes det er bra du hadde noe om årstider, for da lærer jo barna litt om farger og følelser i forhold til bilder.:)
stååå på.

Jeanette sa...

Aktiviteten hadde ikke passet til mindre barn, det er også noe å tenke over. De minste skjønner ikke alltid hva du skal fram til.
Men du har vært flink og kreativ! Jeg hadde aldri kommet på en sånn aktivitet.

Anne Marit sa...

Å male er populært. Å beregne hvor mye tid som er passe, vil du lære gjennom erfaring.
Så bra at dere satte ramme på - da blir det et mye flottere produkt.